top of page

SHOWNOTES

Hoe maak je sporten makkelijker, gezelliger én effectiever door rekening te houden met je cyclus? Je conditie en kracht verbeteren en je fitter, slanker en energieker voelen? In deze podcast leg ik je uit wat je wanneer in je cyclus wel of net niet wil doen om je sportprestaties moeiteloos te verbeteren. We hebben het ook over het slim inzetten van masculiene en feminiene energie, over hersteltrainingen en over hoe een vrouwelijk lichaam een andere benadering nodig heeft dan dat van een man. Wil je meer plezier én resultaat halen uit je sportregime zonder perse harder of meer te gaan trainen, dan is deze podcast echt iets voor jou.

Shownotes

* Veel van de kennis die ik over m'n cyclus heb haalde ik uit de boeken van Alisa Vitti. Deze wetenschapslievende vrouw is onderzoeker, wild woman, moeder en praktijkkenner in een. Wil je dieper duiken in je eigen cyclus en hoe je met je maandelijkse cylus kan werken om met minder stress meer gedaan te krijgen, dan raad ik je haar boek In the Flo geweldig aan. Haar eerste boek Woman Code was voor mij het boek waar het allemaal mee begon. 

* Het boek Roar van Dr. Stacey Sims over sporten op het ritme van je cyclus: How to Match Your Food and Fitness to Your Unique Female Physiology for Optimum Performance, Great Health, and a Strong, Lean Body for Life.
 

* Het boek Fast like a girl van Dr Mindy Pelz is een boek over vasten op het ritme van je cyclus. Je vindt er ook een heleboel tips in over hoe je dat combineert met sporten op het ritme van je cyclus. 

* Het boek Rusten is het nieuwe sporten van Jef Geys is een aanrader voor al wie veel bordjes in de lucht te houden heeft en gefrustreerd is vanwege een gebrek aan vooruitgang op sportvlak. 
 

Meer heerlijke boeken om je onder te dompelen in je cyclus en een wereld vol Woman Power vind je hier.

* Wil je graag gaan krachttrainen en weet je niet waar te beginnen? Of ben je zoals ik bang voor (terugkerende) blessures? Ga dan zeker eens kijken naar het sport programma van Julie van Our fit family life. Het bleek na heel veel uitproberen en experimenteren het enige programma dat echt nekbesparend was omdat het zo voorzichtig en toch efficiënt opbouwt. Ik begon met Better body after baby (laaaaang na de baby) en volg ondertussen het maandprogramma

* De podcast ​Geen kleine man is een echt eyeopener als het gaat over het besef dat een vrouwenlichaam een heel andere behandeling nodig heeft dan een mannenlichaam. Over gender sensitieve geneeskunde ook en wat jij daar als vrouw zeker over wil weten. Waarom vrouwen minder vaak een (juiste) diagnose krijgen bijvoorbeeld. Behoorlijk hallucinant.

Klaar om samen te werken? 

Als coach in de natuur begeleid ik ambitieuze vrouwen die hun gouden sterktes wil herontdekken én inzetten. Je vindt mijn aanbod hier
 

Snak je naar een ommezwaai in je leven zodat je je prachtige ambities kan waarmaken? Het coachtraject You are golden is er voor jou: ondernemende vrouw, leidinggevende, moeder, collega, vriendin, dromer … Vrouw met verlangens die impact wil maken.
 

Het zit al in jou.

bottom of page
Visitor Recordings by Visitor Analytics