top of page

SHOWNOTES

Leven op het ritme van je cyclus. Je hoort  steeds vaker dat het een enorme meerwaarde is om rekening te houden met de hormonale schommelingen in jouw lichaam en je cyclus in je achterhoofd te houden bij het plannen van je werk en priveleven. Maar hoe maak je er precies je geheim wapen van? Hoe ziet dat er in praktijk uit? In deze cyclus serie maken we het concreet.  Zodat jouw cyclus geen geheimen meer voor je heeft en je precies weet wat je wanneer in je cyclus wel of niet wil doen. 
 

  • Wanneer je best opslag vraagt bijvoorbeeld of op date gaat.  

  • Wanneer jouw sexleven wat meer of minder voorspel/glijmiddel en zotte standjes kan gebruiken.

  • Wanneer je als sporter het maximale kan halen uit krachttraining of net voordeel haalt uit chillen op de zetel.


In deze aflevering beginnen we met de basics zodat je goed begrijpt hoe je cyclus in elkaar zit, waarom ze werkt zoals ze werkt en vooral waarom dat voor jou goed nieuws is. Die basisinfo zal je ongetwijfeld motiveren om er mee aan de slag te gaan, maar zal ook helpen om straks makkelijker te onthouden wat bij welk deel van jouw cyclus past omdat al die praktische aanraders dan plots heel logisch, vanzelfsprekend en makkelijk te memoriseren/implementeren worden.

Meer lezen of luisteren? Ga hieronder snuisteren in de shownotes.

Shownotes

* Veel van de kennis die ik over m'n cyclus heb haalde ik uit de boeken van Alisa Vitti. Deze wetenschapslievende vrouw is onderzoeker, wild woman, moeder en praktijkkenner in een. Wil je dieper duiken in je eigen cyclus en hoe je met je maandelijkse cylus kan werken om met minder stress meer gedaan te krijgen, dan raad ik je haar boek In the Flo geweldig aan. Haar eerste boek Woman Code was voor mij het boek waar het allemaal mee begon. Ze maakte ook deze handige gids 'Guide to glowing skin' voor huidverzorgingsroutines op het ritme van je cyclus.  

Meer heerlijke boeken om je onder te dompelen in je cyclus en een wereld vol Woman Power:

* Kate Northrup, van de uitspraak 'Body first, business second' schreef het geweldige boek Do Less met een revolutionaire benadering van tijd en geldbeheer voor ambitieuze vrouwen. 

* Claim je cyclus van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer. Leer je innerlijke seizoenen kennen en (her)ontdek hoeveel energie vrijkomt wanneer je in het ritme van je maandelijkse cyclus leeft. Je kan het ook in het engels lezen, dan heet het Wild power. Ik kocht ze per ongeluk allebei omdat ik te laat besefte dat het twee en dezelfde boeken waren, haha. 
* Roar van Dr. Stacey Sims over sporten op het ritme van je cyclus: How to Match Your Food and Fitness to Your Unique Female Physiology for Optimum Performance, Great Health, and a Strong, Lean Body for Life.

* Vrouwenlichaam, vrouwenwijsheid, een bijbel voor jouw fysieke en mentale welzijn als vrouw. Geschreven door de bestseller en gynaecologe Christiane Northrup

* Je hormonen in het gareel van Dr. Sarah Gottfried voor al wie op zoek is naar hormonale inzichten: krijg je balans, slaap en zin in sex weer terug en val af, voel je gefocust, vitaal en energiek. 

* Fast like a girl van Dr Mindy Pelz is het boek waar ik de laatste tijd helemaal geobsedeerd over ben. Het leert je hoe je kan vasten op het ritme van je cyclus en daarmee geweldig veel gezondheidsvoordelen krijgt. Ik was altijd wat bezorgd over vasten als vrouw en ben ongelooflijk blij dat er eindelijk een bron is die rekening houdt met de specifieke noden van vrouwen. 

En dan nog twee die je helpen als je wat vaker wil meestromen op het introverte-yin-winterse deel van je cyclus:

* Daring to rest van Karen Brody over Yoga Nidra (incl. 3 heel fijne audio-sessies). Ze heeft ook een hele fijne podcast

* Winteren, de kracht van rust en afzondering in moeilijke tijden. Een heerlijk boek om onder een warm dekentje van te genieten. 

* De Food to flow training, inclusief kant en klaar maandmenu. Ben jij klaar voor de meest productieve, creatieve, energieke versie van jezelf? Deze training is iets voor jou als je wil ontdekken hoe jij met voeding je hormonen in balans brengt, je metabolisme in een vrolijk hummend motortje verandert en PMS, een slecht humeur en acne de deur wijst. Een aanrader als je goed in je vel wil zitten zonder te diëten en vol vertrouwen je eigen ritme wil volgen zonder jezelf iets te moeten ontzeggen. ​

* Deze vind ik praktische om je cyclus in bij te houden

My flo Tracker app(ideaal omdat het je fase per fase advies geeft)

Kindara app (heel betrouwbaar en ook handig om te combineren met de basale lichaamstemperatuurmethode)

Flo app

Papieren moodtracker 

Do less planner

Klaar om samen te werken? 

Coaching in de natuur voor ambitieuze vrouwen. Je vindt mijn aanbod hier
 

bottom of page
Visitor Recordings by Visitor Analytics