top of page

SHOWNOTES

Heeft je cyclus ook invloed op je prestaties op je werk?

Het korte antwoord is: ja! Het langere antwoord en de achterliggende uitleg op deze vraag ontdek je in deze aflevering van de cyclusserie. Want hoe komt het dat je de ene week op een meeting het ene idee na het andere kan opgooien en dat de week erop je hoofd precies niet meer creatief kan nadenken? Daar zit je cyclus voor iets tussen.
 

Zoals steeds ben ik heel benieuwd naar wat jij uit deze aflevering haalt.

Laat het me weten via linske@linskebrood.com of via Instagram. Daar zijn ook al je vragen over je cyclus heel welkom.
 

Zin om samen aan de slag te gaan? Plan hier je kennismakingsgesprek voor coaching in de natuur.

Shownotes

* Veel van de kennis die ik over m'n cyclus heb haalde ik uit de boeken van Alisa Vitti. Deze wetenschapslievende vrouw is onderzoeker, wild woman, moeder en praktijkkenner in een. Wil je dieper duiken in je eigen cyclus en hoe je met je maandelijkse cylus kan werken om met minder stress meer gedaan te krijgen, dan raad ik je haar boek In the Flo geweldig aan. Haar eerste boek Woman Code was voor mij het boek waar het allemaal mee begon.

* Kate Northrup, van de uitspraak 'Body first, business second' schreef het geweldige boek Do Less​ met een revolutionaire benadering van tijd en geldbeheer voor ambitieuze vrouwen. 
 

Claim je cyclus van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer. Leer je innerlijke seizoenen kennen en (her)ontdek hoeveel energie vrijkomt wanneer je in het ritme van je maandelijkse cyclus leeft. Je kan het ook in het engels lezen, dan heet het Wild power. Ik kocht ze per ongeluk allebei omdat ik te laat besefte dat het twee en dezelfde boeken waren... 

Roar van Dr. Stacey Sims over sporten op het ritme van je cyclus: How to Match Your Food and Fitness to Your Unique Female Physiology for Optimum Performance, Great Health, and a Strong, Lean Body for Life.

 

Vrouwenlichaam, vrouwenwijsheid, een bijbel voor jouw fysieke en mentale welzijn als vrouw. Geschreven door de bestseller en gynaecologe Christiane Northrup
 

Je hormonen in het gareel van Dr. Sarah Gottfried voor al wie op zoek is naar hormonale inzichten: krijg je balans, slaap en zin in sex weer terug en val af, voel je gefocust, vitaal en energiek. 
 

Fast like a girl van Dr Mindy Pelz is het boek waar ik de laatste tijd helemaal geobsedeerd over ben. Het leert je hoe je kan vasten op het ritme van je cyclus en daarmee geweldig veel gezondheidsvoordelen krijgt. Ik was altijd wat bezorgd over vasten als vrouw en ben ongelooflijk blij dat er eindelijk een bron is die rekening houdt met de specifieke noden van vrouwen. 

*Deze vind ik praktische om je cyclus in bij te houden

My flo Tracker app(ideaal omdat het je fase per fase advies geeft)

Kindara app (heel betrouwbaar en ook handig om te combineren met de basale lichaamstemperatuurmethode)

Flo app

Papieren moodtracker 

Do less planner

Klaar om samen te werken? 

Als coach in de natuur begeleid ik ambitieuze vrouwen die hun gouden sterktes wil herontdekken én inzetten. Je vindt mijn aanbod hier
 

Snak je naar een ommezwaai in je leven zodat je je prachtige ambities kan waarmaken? Het coachtraject You are golden is er voor jou: ondernemende vrouw, leidinggevende, moeder, collega, vriendin, dromer … Vrouw met verlangens die impact wil maken.
 

Het zit al in jou.

bottom of page
Visitor Recordings by Visitor Analytics